През 2023 г. в  Европейския съюз (ЕС) приблизително 4,9% от

...
През 2023 г. в  Европейския съюз (ЕС) приблизително 4,9% от
Коментари Харесай

България на пето място сред страните в ЕС с най-малък дял на хората с жилищни затруднения

През 2023 година в  Европейския съюз (ЕС) почти 4,9% от хората на възраст 16 или повече години оповестяват, че са изпитвали жилищни усложнения през живота си (ситуация, когато човек няма лично жилище и е заставен да остане във краткотрайно настаняване). Този % е доста по-висок при хората в риск от беднотия или обществено изключване (8,5%), демонстрират данните на Евростат, оповестени през днешния ден.

Според данните на Евростат, България е на пето място измежду страните от Европейски Съюз с минимален дял на популацията (1,5 на сто) с жилищни усложнения, след Словакия (1,3 на сто), Италия (1,2 на сто), Полша и Унгария (по 0,8 на 100 за всяка), сочат данните на Евростат. На другия завършек на скалата са Кипър (11,2 на сто), Финландия (10,8 на сто) и Дания (9,4 на сто).
 От друга страна, единствено 3,9% от хората, които не са изложени на риск от беднотия или обществено изключване, оповестяват, че са се сблъсквали с жилищни компликации през живота си.

Страните от Европейски Съюз с най-високи равнища на жилищни усложнения измежду хората, изложени на риск от беднотия или обществено изключване, са Дания (18,4%), Финландия (17,5%) и Франция (17,1%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР